Maier Roterende Koppelingen

Brookhuis Applied Technologies is in samenwerking met Maier GmbH is een van de grootste spelers in de markt op het gebied van roterende koppelingen en de revisie daarvan.

Brookhuis Applied Technologies, vertegenwoordigt voor Chr. Maier GmbH & Co de roterende koppelingen in Nederland.

Continu rotatie, dat verstaan wij onder roterende koppelingen van Maier. Ook wel draaikoppelingen genoemd. De roterende koppelingen van Maier worden onder andere gebruikt voor stoom, water, thermische olie of perslucht.

Wij leveren de roterende koppelingen van Maier met een uitstekende betrouwbaarheid en goede kwaliteit. De roterende koppelingen van Maier kunnen op verzoek ATEX gecertificeerd worden en zijn eenvoudig te onderhouden.

De roterende koppelingen van Maier worden toegepast in de kunststofindustrie. Tevens worden ze gebruikt in de textielindustrie, papierindustrie, voedingsmiddelenindustrie, chemie en petrochemie.

Met een brede range aan roterende koppelingen en de lange ervaring welke wij behartigen zijn wij dé partij voor u om met een goede service en goede prijs/kwaliteit te kunnen leveren.

Wens u graag meer informatie of wilt u graag een afspraak op locatie zodat wij u kunnen adviseren? Geen probleem! U kunt ons bereiken op +31 (0) 53 430 99 30 of mailen naar industrial@brookhuis.com

Maar wat is nu eigenlijk een roterende koppeling?

Elk roterend systeem dat verwarmd of gekoeld dient te worden is aangewezen op een roterende koppelingen. Een roterende koppeling is dus het verbindingsstuk tussen een vast en roterend systeem. Onze roterende koppelingen van Maier zijn geschikt voor water, stoom en thermische olie en geschikt voor vele industriële toepassingen noem bijvoorbeeld de papierindustrie, textielindustrie, voedingsmiddelenindustrie, chemie en petrochemie.

Welke typen roterende koppelingen van Maier hebben wij in ons assortiment?

Maier draaikoppelingen zijn geschikt voor een breed scala van industrieën, maar ook voor koud en warm water tot 300 ° C, stoom tot 300 ° C, 40 bar, warmteoverdrachtsolie tot 400 ° C, hydraulische olie tot 350 bar, perslucht tot 40 bar, chemicaliën, koelmiddelen tot 150 bar, vacuüm, hoge snelheden en drooglopen. Er zijn 10 standaardseries beschikbaar voor nominale breedten van 3 – 500 mm. Daarnaast bieden we tal van speciale oplossingen voor andere media en extreme bedrijfsomstandigheden.

De 10 hoofdseries zijn:

  1. DA    (voor olie, stoom, warm en koud water)
  2. DC    (heet water en stoom)
  3. DP    (Koelwater, heet water, olie, hydraulische olie en lucht)
  4. DQ    (olie)
  5. DX    (koelwater, heet water)
  6. DZ    (lucht en vacuum)
  7. H      (koelwater, heet water, stoom en olie)
  8. K      (koelsmering, lucht)
  9. M     (koelwater, heet water, stoom)
  10. MP  (koelwater, olie, lucht, vacuum en gas)


De geschiedenis van Chr. Maier GmbH & Co

Al bijna 100 jaar wordt Maier in de Duiste plaats Heidenheim gekenmerkt door de beste product- en servicekwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Met de knowhow die Maier heeft, ontwerpen en produceren zij roterende verbindingen/koppelingen voor een breed scala aan verschillende industrieën en toepassingen.

Dit werkt alleen met toegewijde en gemotiveerde medewerkers welke Maier heeft! Maier GmbH & Co combineert niet alleen statische elementen met draaiende delen, maar ook engineering met creatief denken.
Diversiteit is daarom niet alleen belangrijk voor de koppelingen van Maier, maar ook wenselijk voor hun medewerkers. Door gezamenlijk uitdagingen aan te gaan, zorgen wij van Brookhuis er met Maier dag in dag uit voor dat we de best mogelijke kwaliteit leveren in de snelst mogelijke tijd en uiteraard naar volle tevredenheid.

Klik op het logo van Maier om doorgestuurd te worden naar hun website voor het volledige aanbod aan koppelingen.