Maier roterende koppelingen - draaidoorvoeren

Roterende koppelingen, draaidoorvoeren voor standaard- en speciale toepassingen.

Roterende koppelingen, draaidoorvoeren (technische term: Rotary Joints) worden vrijwel overal toegepast. De roterende koppelingen maken de noodzakelijke verbinding tussen twee cruciale onderdelen: draaiende druksystemen (Bijvoorbeeld:koel- verwarmingswalsen) en vaste verbindingen (bijvoorbeeld; leidingen) waar een medium (water – olie) doorheen moet met een bepaalde druk en temperatuur.

MAIER – HEIDENHEIM is al 90 jaar een toonaangevende specialist op het ontwikkelen en de productie van roterende koppelingen voor standaard- of speciale toepassingen. Intussen heeft MAIER Heidenheim vele technologische innovaties en patenten op haar naam staan.

Het model DQTX is een voorbeeld van innovatie; de koppeling is inzetbaar voor de doorvoer van thermische olie tot wel 400°C.

De roterende koppelingen van Maier Heidenheim zijn geschikt voor het probleemloze transport van water, stoom, thermische olie, hydraulische olie, lucht en vacuüm.

Sinds 1982 vertegenwoordigt Brookhuis de firma MAIER – Heidenheim exclusief in Nederland. Brookhuis heeft door de lange relatie met MAIER – Heidenheim expertise in huis om optimaal haar klanten te kunnen adviseren bij de keuze van een roterende koppeling, draaidoorvoer.

Vele standaardoplossingen

Door de ontwikkeling van basis series met meer dan 1000 standaardtypen is snelle levering mogelijk voor een uitstekende duurzame oplossing van toepassingen in de kunststof- folie- papier- voedings- en chemische industrie. Maar ook in de verpakkings- en algemene machine boud worden Maier roterende koppelingen met succes toegepast.

Voorkom onnodige onderhoudskosten en kostbare productieverlies

Stand tijden zijn belangrijk. Immers machinestilstand door lekkages zijn kostbaar.

Maier koppelingen kenmerken zich afhankelijk van de toepassing door lange stand tijden. Kwaliteit en veiligheid zijn naast hoge stand tijden belangrijke toegevoegde waarden.

Heeft u een vraag over roterende koppelingen, wilt u weten welke koppeling geschikt is voor uw specifieke toepassing?  Of wilt u een advies over onderhoud en montage?

U kunt de documentatie downloaden.
U kunt bellen voor een advies
En indien gewenst komen wij bij u langs.