Ons motto. Continu verbeteren.

Brookhuis is opgericht in 1920. Gestart in de lokale textielindustrie met de verkoop van textielmachines en onderdelen en intussen uitgegroeid tot een onderneming dat wereldwijd actief is. De verkoop van textielmachines behoort niet meer tot de bedrijfsactiviteiten.

Maier-Heidenheim en Delavan die sinds 1982 resp. 1999 exclusief worden vertegenwoordigd in Nederland zijn intensieve samenwerkingspartners geworden, die net zoals wij bij Brookhuis de “lat heel hoog leggen”

  • Maier-Heidenheim met betrekking tot technologie op het gebied van roterende koppelingen en draaidoorvoeren.
  • Delavan met betrekking tot technologie op het gebied van Nozzles en Spraytechnieken

Maier en Delavan kozen daarom ook omgekeerd Brookhuis als haar samenwerkingspartner. Lokale service, lokale bereikbaarheid en technische applicatie kennis zijn onmisbaar om klanten goed te ondersteunen.

De samenwerking, advisering, verkoop en service wordt gedaan vanuit onze afdeling Brookhuis Applied Technologies – Industrial

Naast deze samenwerkingen met leveranciers Maier en Delavan ontwikkelt en produceert Brookhuis eigen producten voor de wereldwijde houtindustrie en cleanroom markt.

Bekende spelers als Ikea, Velux, Toyota, European Space Agency, Micron technologies en NXP zijn onze klanten en passen met succes de producten in hun onderneming toe.

Wij en onze partners leggen onze lat heel hoog

Wij willen de beste of hooguit nummer twee zijn in onze niche of marktsegment.

Zijn wij niet de beste of kunnen wij niet de beste worden, dan stoppen wij. Wij zijn iedere dag bezig met het verbeteren van ons product, van onze service en van onszelf. Dag na dag, stap na stap. Wij willen continue leren en ons continue blijven ontwikkelen. We zijn altijd gericht op de toekomst, ambitieus, maar wel met onze beide benen op de grond.

Om meer unieke en effectieve innovaties op de markt te brengen, werken we nauw samen met universiteiten en instituten van over de hele wereld.

En zelfs na 100 jaar zijn we een bedrijf in particulier bezit met een sterke familiecultuur.